logo transparant

gevelbekleding & lichtreclame
Plus Arts Landgraaf

button exit
button left
Plus Arts Raadhuisplein Landgraaf, digitale print op HPL-plaat, trespa geprinte gevelbekleding, lichtbakken in nieuwe huisstijlkleur Plus Retail Plus Arts Landgraaf Snackbar, trespa digitaal geprinte gevelbekleding, lichtbakken in nieuwe huisstijlkleur Plus Retail, wanddecotatie, raamfolie, raambelettering Plus Arts Landgraaf ingang trespa digitaal geprinte gevelbekleding, lichtbakken in nieuwe huisstijlkleur Plus Retail, wanddecotatie, raamfolie, raambelettering Plus_Arts Raadhuisplein Landgraaf, logo, luifellogo, luifebelettering, pandbelettering, gevelbelettering, HPL-panelen met digitale print Plus_Arts Raadhuisplein Landgraaf, logo, luifellogo, luifebelettering, pandbelettering, gevelbelettering, HPL-panelen met digitale print Plus_Arts Raadhuisplein Landgraaf, fullcolor prints op zeildoek, zeilspandoek, doeken met fullcolorprint Plus_Arts Raadhuisplein Landgraaf, fullcolor prints op frontlit, doeken met fullcolourprint Plus_Arts Raadhuisplein Landgraaf, digitale print op bisonyl
button right

Na twee event aankledingen: het zomer-oktoberfeest 2019 en 50 jaar PinkPop, mochten we nu een gevelbekleding aanbrengen die de tands des tijds wel kan/mag doorstaan.

De opdracht bestond uit 2 delen: het in afwachting van een verbouwing blinderen van een opslag ruimte (tijdelijk dus) en een gevelbekleding die toch wel een aantal decennia mooi moet blijven.

Voor het eerste deel grepen we terug op het relatief goedkope materiaal welke we al voor de event aankledingen hadden toegepast: geprint zeildoek.
Voor de permanente gevelbetimmering kozen voor een materiaal dat vrijwel ongevoelig is voor vandalisme:
HPL plaat.

HPL staat voor High Pressure Laminated, een onder hoge druk uit lagen en hars opgebouwd kunststof plaatmateriaal. Vergelijkbaar met Trespa is dit een weersbestendig materiaal met een bijna onbeperkte levensduur, waarvan de toplaag bestaat uit in melaminehars gedrenkte fullcolor print.

Deze afbeelding ligt dus niet op het materiaal, maar ligt ingebed in de uiterst harde toplaag.

Het idee van de klant was oude foto's van Landgraaf te gebruiken, zoals dat ook bij andere vestigingen was doorgevoerd. En die de sterke band met de regio symboliseren, deze ondernemer is geboortig van de Grunsjtroat in Woabich.

In samenwerking met Heemkunde Landgraaf werden foto's verzameld. Aan de ene kant wilde we de locatie waar Op de Kamp nu staat in beeld brengen, maar ook wat zeggen over de verschillende dorpskernen die nu samen Landgraaf vormen.

Het meest herkenbare waren de verschillende gemeentehuizen, daarom werden deze gekozen voor de permanente geveldecoratie.

Om een eenheid te krijgen in de vaak beschadigde foto's met elk hun eigen raster en tint, hebben we ervoor gekozen ze allemaal digitaal te bewerken en van een nieuw raster te voorzien. We kozen voor een grote grofheid en besloten zo min mogelijk te retoucheren. Van het huidige stadhuis maakte we zelf een foto en bewerkte deze op de zelfde manier.

Het duurde een paar weken totdat de platen waren geproduceerd. Intussen verwijderde we de oude beplating, maakte een raster betimmering en trokken we de bestaande lichtbakken door, verzagen ze allemaal van LED-verlichting en belettering in de nieuwe huisstijl kleur. Ook de snackbar kreeg van ons een bijpassende facelift.

De HPL panelen lieten we in stroken zagen om het geheel een hekwerk karakter te geven.

Tijdens de montage werden we overspoeld met hele mooie herinneringen aan de goede oude tijd door het langslopend publiek. Wat je mag opvatten als een hele bijzondere waardering van je werk!